Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕ ΜΟΥ ΕφιάλτηΡαδιοΤηλεοπτικέ




Μεγαλώσαμε μαζί της. Ζήσαμε από παιδιά είτε μόνοι μας είτε μέσα από τους γονείς μας τις μεγάλες αλλά και τις άσχημες στιγμές της. Η εφηβεία μας είναι συνδεδεμένη με την τηλεοπτική μεταφορά των μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών. Με εκπομπές όπου η εκφορά του σωστού λόγου ήταν το άπαν. Με αισθητική εκλεπτυσμένη που οφειλόταν αποκλειστικά στο γούστα και την ποιότητα των ανθρώπων της, που δεν είχαν παρά πενιχρά μέσα αλλά πολύ μεράκι. Είχαν όμως αυτό που δεν έχουν πάρα πολλοί από τους ακριβοπληρωμένους δημοσιογράφους και συμβούλους της: το μεράκι και την αγάπη γι’ αυτό που έκαναν. Το κυριότερο είχαν την ανυστεροβουλία. Με το ελάχιστο πετυχαίνανε το μέγιστο.

Ζήσαμε και τα κακάσχημα της με τη δικτατορία, την πλύση εγκεφάλου του Γεωργαλά, τη χυδαία και προβοκατόρικη συνέντευξη του Μαστοράκη, την αγριότητα των ειδήσεων Ιωαννίδη, την εισβολή στην Κύπρο που ποτέ δεν ανέφεραν με τα πραγματικά γεγονότα κλπ.

Και αλλοίμονο ζούμε την κατάπτωση της μέ ότι πιο ξεπεσμένο, αγοραίο και έκφυλο. Μερικά από τα σκάνδαλα που μας έβγαλαν με το ζόρι στη φόρα. Ίσως και επειδή μπήκε ο Εισαγγελέας μέσα να ερευνήσει την ΕΡΤ.

1. 300.000 ευρώ σε ροζ τηλέφωνα που θα......... τους τα πληρώσουμε εμείς.
2. Μονιμοποίηση μουσικού που έλειπε 19 από τους 24 μήνες της σύμβασης του, ενώ ταυτόχρονα είχε άλλες τρείς θέσεις στο Ελληνικό δημόσιο!!!. Και επειδή ήταν ο Εθνικός μας Συμβασιούχος τον μονιμοποίησαν!!!...
3. Εκπομπές τριτοτεταρτοκλασσάτων ηθοποιών χωρίς σοβαρή πορεία στην τέχνη να παίρνουν ανά τηλεοπτική εκπομπή 80.000 ευρώ και όταν τους κρίνεις σου λένε με απύθμενο θράσος ότι βάζουν χρήματα και από την τσέπη τους!!!. Το απόλυτο δούλεμα των φορολογουμένων που πτύει επί του προσώπου μας ο δήθεν dela mangen ηθοποιάκος με τα μαύρα αθλητικό παλιοκαιρισμένα παπούτσια λες και δεν έχει χρήματα να αγοράσει καινούρια.
4. Πολυθεσίτες μεγαλοδημοσιογράφοι που ........
πληρώνονται από τον 9.84, ιδιωτικό ραδιοσταθμό, εφημερίδα και ποιός ξέρει πόθεν αλλού για να μας κάνουν πλύση.
5. Ντουέτο δημοσιογραφίσκων που ποτέ δεν έγραψαν σε έντυπο ή εφημερίδα αλλά είναι κρατικοί υπάλληλοι μισθωμένοι από το γαλάζιο κόμμα για να χλευάζουν και βρίζουν τους πολιτικούς του αντιπάλους την μία ημέρα, και τους γλείφουν την επόμενη για να διατηρήσουν τους προκλητικά υψηλούς μισθούς τους και με τη νέα κυβέρνηση.
6. Εκατοντάδες σύμβουλοι συμβούλων συμβούλων με 10.000 ευρώ ο είς για ανύπαρκτο έργο.

Μήπως ήρθε πλέον εκείνη η Μεγάλη Ώρα να καταργήσουμε την κοστοβόρο ΕΡΤ και να δημιουργηθεί ένας καινούριος φορέας που θα βασίζεται στους δημοτικούς σταθμούς που έχουν υποστεί τα πάνδεινα από την προηγούμενη κυβέρνηση, επειδή είχαν ελευθερία λόγου, και ήθελαν να τους ιδιωτικοποιήσουν. Μήπως πρέπει να γίνει αυτό με την ΕΡΤ, να δοθεί σε ιδιώτες και να απαλλαγούμε από τα χρέη της και τις μισθάρες τους;. Δεν μπορεί ο κόσμος να ψάχνει να φάει από τα υπολλείματα της λαϊκής ή τα σκουπίδια των σουπερμάρκετ, να πληρώνουμε τεράστιους φόρους και να έχουμε και τη μαύρη τρύπα της ΕΡΤ. Δεν μπορούμε να την πληρώνουμε άλλο. Ας βγουν στην αγορά- και αν το αξίζουν -να παίρνουν και παραπάνω από τους τωρινούς προκλητικούς μισθούς τους, όταν όλοι οι άλλοι υποφέρουν. Να μάθουν να τα φέρνουν και όχι να τους τα ακουμπάμε. Δεν πάει άλλο αυτό το νταβατζιλίκι. Το μαγαζί της ΕΡΤ θέλει διάλυση.
Αναρτήθηκε από kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου