Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Άρχισαν να ξυπνάνε !!!

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες κυριευμένοι από αγανάκτηση για τα νέα μέτρα και το Μνημόνιο άφησαν τους καναπέδες και πλημμύρισαν τις πλατείες πολλών ελληνικών πόλεων. Ακολουθώντας το παράδειγμα των Ισπανών «Ιndignados», νέοι, οικογενειάρχες και συνταξιούχοι, χωρίς κομματικές ταμπέλες, δίχως σημαίες και πλακάτ, αυθόρμητα πραγματοποίησαν ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, υψώνοντας τη δική τους φωνή απέναντι στη λεηλασία που επιχειρείται σε βάρος τους.
Σε μια διαδικτυακή κινητοποίηση, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, με τη μια ιστοσελίδα να ..........
διαδέχεται την άλλη, με πανομοιότυπο περιεχόμενο στο Facebook, δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κάποιων που πήραν την πρωτοβουλία για την διαμαρτυρία.
«Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!», έγραφε στα ισπανικά ένα τεράστιο πανό.
«Πουλάτε, πουλάτε, ξύλο που θα φάτε», «Ψεύτες, κλέφτες», «αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα», «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «η Ελλάδα δεν είναι δικιά μας, τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας», «έεε, όοο, πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω», φώναζαν οι Έλληνες «Indignados», που πρέπει να βραχυκύκλωσαν το σύστημα. Να τάραξαν τα κόμματα και τις …παραφυάδες τους.
Δεν στρέφονται κατά της πολιτικής αλλά εξηγούν (δεν καταγγέλλουν απλώς) ότι, ο τρόπος που λειτουργεί το πολιτικό σύστημα και η διαπλοκή του με τα οικονομικά συμφέροντα καταστρέφουν την κοινωνία και διαιωνίζουν την αδικία. Και ζητούν "Αληθινή Δημοκρατία Τώρα" δίνοντάς της συγκεκριμένο περιεχόμενο.
Το '68, οι νέοι ζητούσαν να έρθει η φαντασία στην εξουσία, τώρα ζητούν επιπλέον τα θεμελιώδη: υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειας.
Το μήνυμά τους είναι εξαιρετικά μεταδοτικό και οικουμενικό: «Eίμαστε απλοί άνθρωποι... Αν ως κοινωνία μάθουμε να μην εμπιστευόμαστε αφηρημένες οικονομικές αποδόσεις που ποτέ δεν ωφελούν τους πολλούς, μπορούμε να εξαλείψουμε τις καταχρήσεις, την αδικία από την οποία σήμερα όλοι υποφέρουμε. Χρειαζόμαστε μία ηθική επανάσταση. […] Αυτό είναι ένα συμβάν. Και ως τέτοιο, ένα συμβάν ικανό να δώσει νέα νοήματα στις πράξεις μας και τον λόγο μας. Γεννήθηκε από την οργή. Αλλά η οργή μας είναι φαντασία, δύναμη, εξουσία του πολίτη».
Ενα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή
για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_5727.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου