Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ζητούσαν εργάτες συγκομιδής και πήγαν 19 Ελληνες και 4.885 Αλβανοί


Ζητούσαν εργάτες συγκομιδής και πήγαν 19 Ελληνες και 4.885 ΑλβανοίΓια να λέμε και του στραβού το δίκιο. Οι καφετέριες γεμάτες, και τα χωράφια άδεια άπο Έλληνες.
Παρόλο που η ανεργία, ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία έχει ξεπεράσει όλα τα ρεκόρ το κάλεσμα της Ένωσης Νέων Αγροτών για εργατικά χέρια προκειμένου να συμμετάσχουν στην συγκομιδή ροδάκινων στον κάμπο της Ημαθείας και της Πέλλας, είχε ανταπόκριση απο...
19 μόνο Έλληνες.
Η προσφορά εργασίας, ...
συνίστατο σε 6 μέρες την εβδομάδα, και συνοδευόταν απο έξοδα διαμονής για 4 μήνες και μεροκάματο 23 ευρώ, αλλά δε φάνηκε να συγκίνησε ιδιαίτερα τους ντόπιους, την ώρα που οι αιτήσεις για τους μετακλητούς εργάτες από την Αλβανία φτάνουν τις 4.885.
Πριν δύο εβδομάδες η Ενωση Νέων Αγροτών κοινοποίησε με δελτίο τύπου στις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας, την ανάγκη εργατών γης που θα δουλέψουν για 4 μήνες στον κάμπο της Ημαθίας και της Πέλλας.
Η αίτηση θα γινόταν ηλεκτρονικά και μέσω μηνύματος από το κινητό, χωρίς γραφειοκρατική διαδικασία. Ωστόσο, η ανταπόκριση στην πρόσκληση για εργασία σε ένα τόπο με δεκάδες χιλιάδες στρέμματα ροδάκινων, ήταν πολύ μικρή και δεν συνάδει με το ύψος της ανεργίας που φτάνει το 25% στη Βέροια και το 50% στη Νάουσα.
Στους 19 Ελληνες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Ένωσης,  συμπεριλαμβάνονται γυναίκες άνω των 60 ετών, ένας συνταξιούχος γιατρός και ένας άνεργος μηχανικός.
 http://adena-gr.blogspot.com

9 σχόλια:

  1. Σταχτη και μπουρμπερη σε ολες τις καφετεριες και σε οποια κουφαλα ξαναβγει και πει εχει ανεργια η χωρα...Εχω τρεις μηνες ψαχνω εργατη να βοηθησει στα κερασια και μετα στα καστανα τον Οκτωβριο και μονο κατι αλβανα μαζευτηκανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έδεσσα Νάουσα Βέροια η ανεργία στους νέους είναι 35-45%
    και δεν πάει κανένας στα χωράφια
    όλοι για καφεδάκι και μάλιστα σε καλά μαγαζιά


    τελικά μάλλον λεφτά υπάρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την περιοχή όπου κατάγομαι , το μεροκάματο που δίνουν στις γυναίκες που μαζεύουν ελιές , είναι 30 € για 5 ώρες εργασία . Πιάνουν δουλειά υποτίθεται στις 7 το πρωί ,κάθονται και μισή ώρα για κολατσιό και 12:30 το πολύ 13 , σχολάνε . Εχεις την υποχρέωση να τις φέρεις στο χωράφι και να τις πας στα σπίτια τους με αυτοκίνητο. Και δεν υπάρχουν και γυναίκες. Τα τελευταία χρόνια πάνε και άνδρες μεροκάματο να μαζέψουν ελιές , λόγω ανεργίας . Καταλαβαίνετε πόσο ανεβαίνει το κοστολόγιο . Οι ελιές της περιοχής μου είναι βρώσιμες , στη πλειοψηφία τους και για να βγάλεις 1 κιλό λάδι θέλεις 7 με 10 κιλά περίπου ελιές (ενώ από λαδολιές χρειάζονται 3,5 κιλά ελιές για ένα κιλό λάδι) . Το λάδι αυτό είναι παχύ , ΕΧΤRA ΠΑΡΘΕΝΟ και δεν μπορεί να πουληθεί στη τιμή που είδα να πουλιέται το λάδι , στο κίνημα της πατάτας . Εφέτος έχει πουληθεί πολύ μικρή ποσότητα και καθίσταται ασύμφορο .

    alexadros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολλά δεν είναι 30 € για 5 ώρες εδώ σε εμάς τα δίνουν για 8 σε κεράσια και ροδάκινα ανεφ φαγητού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θέλω μία δουλειά στη συλλογή φρούτων αυτή την εποχή Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, μήλα, ακτινίδια, ελιές, ή άλλο φρούτο υπάρχει, στις περιοχές, Αλεξάνδριας, Νάουσας ή Κατερίνης, γιατί κατοικώ Θεσσαλονίκη. Όποιος έχει κάτι υπόψη του ας γράψει εδώ ή στο petridisnik@rocketmail.com, Πέτρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τελικά θα βοηθήσει κάποιος να βρω μία δουλειά όπως έγγραψα στο προηγούμενο μύνημα, στη συλλογή φρούτων, ή είστε μόνο λόγια για τους έλληνες και μάλιστα άδικα;
    Δεν μπορεί να μην ξέρει ή να μην έχει κάτι κάποιος!
    Πετρος
    petridisnik@rocketmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε ψάξε να βρεις τηλέφωνα απο τους συνεταιρισμούς στην Αρνισσα και στην παναγιτσα στην Πελλα εκεί σίγουρα θα βρεις δουλειά μαζεύουν μήλα τώρα και έχει δουλειά
    παρε στα παρακατω

    ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ

    ΑΡΝΙΣΣΑ, 58002 ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
    Tel: 23810-31465 23810-31965
    Fax: 23810-31466
    Web Site: http://www.arnissa.com.gr



    Παναγίτσα, Άρνισσα, 58002, ΠΕΛΛΑΣ
    Τηλέφωνο

    :

    2381034171

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γκρινιαράγατε,
    πήρα στο πρώτο συνεταιρισμό και μου είπαν μετά τις 18/9 θα αρχίσουν. Το άλλο δυσκολότερο θέμα είναι ότι δεν πάει εκεί ο ΟΣΕ και η μετακίνησή μου από τη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλο πρόβλημα όπως και να μένω εκεί όπως μου είπαν.
    Μπορείς εσύ ή κάποιος άλλος να κάνει μία προσπάθεια ακόμη να μου δώσει κάποιες πληροφορίες για κάποια τέτοια δουλεία κοντύτερα στη Θεσσαλονίκη ή κάπου που να πηγαίνει τρένο τέλος πάντων; Πρέπει να βρω μία δουλειά άμεσ γιατί οι μέρες περνούν. Ευχαριστώ θερμά!
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πετρο αν πας αρννισα η παναγιτσα σίγουρα θα βρεις δουλειά και πιστεύω ότι θα βρεις μέρος τζάμπα να μείνεις οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί
    θα πας μονο με κτελ τρένο δεν εχει
    θεσσαλονικη Έδεσσα Έδεσσα αρννισα
    άλλα πρέπει να μείνεις εκεί για να μπορέσεις να βγάλεις 5-10 φράγκα το πάνε έλα δεν συμφέρει
    για άλλο μέρος δεν ξέρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή