Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ιδιοκτησία των υπαλλήλων είναι η Ακρόπολη;

Για μια ακόμη φορά χθες θριάμβευσε η ...συντεχνιακή λογική που θέλει τους υπαλλήλους που εργάζονται στον ιερό βράχο της Ακρόπολης να θεωρούν το μνημείο περίπου κάτι σαν ..μαγαζάκι τους.
Χθες έκλεισαν τις εισόδους μετά τη 1μμ επειδή είχε πολύ ζέστη!!
Προφανώς δεν κατανοούν πως με τέτοιες βλακώδεις αποφάσεις ρίχνουν νερό στο μύλο όσων υποστηρίζουν πως ο χώρος θα έπρεπε να ανατεθεί σε κάποια -σοβαρή- ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.
  • Οι τροχονόμοι δηλαδή τι πρέπει να κάνουν; Να ...φύγουν απο τους δρόμους και να πάνε για μπάνιο;
  • Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα τι πρέπει να κάνουν; Να αφήσουν τα σκούπιδια να μας πνίξουν; 
  • Οι εργάτες στις οικοδομές τι πρέπει να κάνουν; Να παρατήσουν το μυστρί και να πάνε για ...παγωμένες μπύρες;
Πόρτα έφαγαν εκατοντάδες τουρίστες που επισκέφτηκαν χθες την Ακρόπολη μετά τη μία και μισή το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι πήραν την απόφαση να κλείσουν το ιστορικό μνημείο με το έτσι θέλω επικαλούμενοι την...   προστασία τόσο των ίδιων όσο και των επισκεπτών από τον καύσωνα. Απογοητευμένοι και θυμωμένοι έφευγαν οι τουρίστες απο τον Ιερό Βράχο.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων σύμφωνα με την οποία ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού θεάτρου έκλεισαν τις πύλες τους στις 2.00 το μεσημέρι (από τις 8.00 το βράδυ που κλείνουν κανονικά) προκειμένου να προστατευτούν από τον καύσωνα επισκέπτες και εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι βάση νόμου έχουν το δικαίωμα να λάβουν μια τέτοια απόφαση. Αυτό που ενοχλεί όμως είναι οτι κανείς δε ρώτησε τους δόλιους τουρίστες - κάποιοι ήρθαν από την άλλη άκρη του κόσμου - εάν θα ξαναέχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ακρόπολη. Κάποιοι για παράδειγμα που κάνουν κρουαζιέρα έχουν μια και μοναδική ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το όνειρο της ζωή τους και να δουν τον Ιερό Βράχο καθώς σήμερα έχουν ήδη αναχωρήσει για άλλους προορισμούς.
Θα πρέπει επισης να ξέρουν όσοι πηραν αυτή την απόφαση πως δεν είναι οι μοναδικοί εργαζόμενοι που δουλευουν με συνθηκες καύσωνα. Οι τροχονόμοι δηλαδή τι πρέπει να κάνουν; Να φύγουν απο τους δρόμους και να πάνε για μπάνιο; Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα τι πρέπει να κάνουν; Να αφήσουν τα σκούπιδια να μας πνίξουν; Οι εργάτες στις οικοδομές τι πρέπει να κάνουν; Να παρατήσουν το μυστρί και να πάνε για παγωμένες μπύρες;

Από την πλευρά τους οι εργαζομενοι λένε πως οδηγήθηκαν σε αυτη την απόφαση γιατί χθες Δευτέρα μέχρι τη μία το μεσημέρι είχαν 3 περιστατικά λιποθυμίων (ένας φύλακας και δύο τουρίστες).
Καλο θα ήταν οι εργαζόμενοι άλλη φορά, ευχόμαστε να μην υπάρξει βέβαια άλλη φορά, να σκεφτούν πως ίσως θα ήταν προτιμότερο να δίνουν δωρεάν νεράκι στους τουρίστες για να βρέχουν το κεφάλι τους παρά να τους αφήσουν στα κρύα του λουτρού με πρόφαση τον καύσωνα.
newsit

2 σχόλια:

  1. Ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός έκανε το θαύμα του και πάλι. Οι εργαζόμενοι στους φούρνους , ψησταριές ή σε βιομηχανίες όπου υπάρχουν θέσεις εργασίας όπου υπάρχει μεγ΄λη θερμοκρασία , καθώς και για τους εργαζομένους που αναφέρεις ανωτέρω , αυτοί δεν είναι άνθρωποι ή είναι πολίτες και εργαζόμενοι 2ης κατηγορίας?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή