Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τσοχατζόπουλος: Με βαλίτσες και "χέρι με χέρι" η διακίνηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ


Σαράντα εκατομμύρια ευρώ έδωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στον Γιάννη Σμπώκο για να τα διαχειριστεί για λογαριασμό του, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Μεγάλα χρηματικά ποσά, άγνωστα μέχρι πρότινος, που διακινήθηκαν με βαλίτσες ή δόθηκαν χέρι με χέρι εντοπίστηκαν από τις... έρευνες για τις μίζες των εξοπλιστικών, επιβαρύνοντας περισσότερο τη θέση του Ακη Τσοχατζόπουλου που θα καθίσει στο εδώλιο στις 22 Απριλίου. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, που επικαλείται το πολυσέλιδο βούλευμα του Συμβουλίου εφετών, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έδωσε στον άλλοτε στενό του συνεργάτη, Ιωάννη Σμπώκο, 40 εκατομμύρια ευρώ προκείμενου να τα διαχειριστεί για λογαριασμό του, και με συμφωνία η προσδοκώμενη απόδοση να φτάσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις έρευνες της Δικαιοσύνης, περίπου 20 εκατ. ευρώ διακινήθηκαν χέρι με χέρι.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ποσό αυτό που εντοπίστηκε από τις δικαστικές έρευνες και επιβεβαιώθηκε από τις δεκάδες χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο προσωπικό αρχείο του πρώην υπουργού αποτελεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις δικαστών, «μέρος της παράνομης περιουσίας που απέκτησε ο πρώην υπουργός εκ της δωροδοκίας». Ωστόσο, οι δικαστικές έρευνες δεν έχουν καταφέρει να αποκαλύψουν πού βρίσκονται αυτά τα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου