Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ούτε 45 μέρες δεν καταδέχεται να υπηρετήσει !!!



«Σαλάτα» το Πεντάγωνο με... σεφ τον Σκαρμούτσο

Από νωρίς το πρωί ερευνά και σήμερα ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος πως και γιατί δόθηκε διετή αναβολή στον γνωστό σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο, η οποία μόλις λήξει παίρνει απολυτήριο πληρώνοντας 6.000 ευρώ χωρίς ουσιαστικά να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Η ανώτατη ηγεσία του θεωρεί ότι η... συγκεκριμένη ιστορία δεν μπορεί να περάσει έτσι καθώς έχει το συμβολισμό της και θα περάσουν λάθος μηνύματα.
«Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων αφορά όλους, δεν μπορεί να γίνονται εξαιρέσεις στους γόνους πλουσίων και στα διάσημα πρόσωπα της χώρας. Η στράτευση δεν αφορά μόνο τα φτωχόπαιδα, αλλά όλους» λένε ανώτατα στελέχη του ΓΕΣ.

Να σημειώσουμε ότι αν ο Δ. Σκαρμούτσος δεν έπαιρνε αναβολή θα υπηρετούσε μόνο 45μέρες λόγω του ότι είναι 43 ετών.

Μάλιστα θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το μαγειρείο της μονάδας του έως το Κέντρο εκπαίδευσης εφέδρων μαγειρικής στη Σπάρτη, λένε κάποιοι αξιωματούχοι.

Για λόγους ιατρικού απορρήτου δεν μπορεί να γίνει γνωστό από το ΓΕΣ για ποιο λόγο δόθηκε αυτή η απαλλαγή στο γνωστό Σεφ.

Ο αρχηγός ΓΕΣ προσανατολίζεται στο να περάσει πάλι από την ειδική επιτροπή απαλλαγών ο Δ. Σκαρμούτσος.

Να σημειωθεί ότι ο Δ. Σκαρμούτσος παρουσιάστηκε στις 12 Νοεμβρίου στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία. Την 3ημέρα μετά από την κατάταξή οδηγήθηκε στην αρμόδια επιτροπή του ΓΕΣ που απαρτίζεται από ιατρούς και του δόθηκε η αναβολή δύο ετών.

Μόλις λήξει η αναβολή ο Δ. Σκαρμούτσος θα είναι 45 ετών ,οπότε λόγω ηλικίας θα μπορεί να εξαγοράσει τη θητεία του.

 http://kafeneio-gr.blogspot.gr

12 σχόλια:

  1. οχι ρε παιδια, να μην υπηρετησει, αλλα να μην του δωθει ποτε αδεια εξασκησεως επαγγελματος και στερηση πολιτικων δικαιωματων!!! αφου δεν θελεις να υπηρετησεις την χωρα σου, δεν δικαιουσαι και τιποτα απο αυτην....
    να παει απο εκει που ηρθε!!! οι αλλοι που του εδωσαν αναβολη, και αυτοι που τον αφησαν ανυποτακτο μεχρι σημερα, να τους κοψουν τον κωλο!! ας τα διαλα πια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οχι ρε παιδια, να μην υπηρετησει, αλλα να μην του δωθει ποτε αδεια εξασκησεως επαγγελματος και στερηση πολιτικων δικαιωματων!!! αφου δεν θελεις να υπηρετησεις την χωρα σου, δεν δικαιουσαι και τιποτα απο αυτην....
    να παει απο εκει που ηρθε!!! οι αλλοι που του εδωσαν αναβολη, και αυτοι που τον αφησαν ανυποτακτο μεχρι σημερα, να τους κοψουν τον κωλο!! ας τα διαλα πια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα πήγαινε 45 μέρες από αυτές οι μισές άδεια και οι άλλες σε κάνα μαγειρείο σε καμιά λέσχη
      ....και δεν έκανε ουτε αυτό ξεφτίλα για αυτόν και ξεφτίλα για το σύστημα

      Διαγραφή
  3. Εμεις είμαστε το κορόιδα , που υπηρετήσαμε 21 μήνες , μάχιμοι και φορούσαμε και μπερέ και αν χρειασθούμε μερικά ένσημα όταν πρόκειται να βγούμε σε σύνταξη , μπορούμε να

    εξαγοράσουμε την στρατιωτική θητεία. Ελάχιστη αμοιβή της Πολιτείας!!!

    Ο κύριος αυτός γιατί είχε αναβολή μέχρι τα 43 του , όταν η μαμά πατρίδα , όταν φθάνουμε γύρω στα 40 το αργότερο , μας δίνει λευκό απολυτήριο , έστω και αν είχαμε απολυτήριο με χρώμα πρώτης προτεριότητας ;
    Τώρα υπηρετούν 9 μήνες μόνο . Αυτός δεν μπορούσε να υπηρετήσει ούτε 45 ημέρες και θα έπαιρνε και άδειες;
    Κατά τα άλλα όλοι οι πολίτες είμαστε ίσοι απέναντι των νόμων , βάσει συντάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπροστά στους νόμους και τις υποχρεώσεις υπάρχουν οι πολίτες και τα λαμογια σε όλους τους τομείς στρατό ,πολιτική, εργασία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..επειδη με τον δημητρη δουλεψα 5 χρονια μαζι και τα ξερω : 1- τοσα χρονια στην αμερικη αν ηθελε ανετα θα ειχε κανονισει απο εκει να μην υπηρετησει 2- με αυτα που τρεξαν ανα καιρους στο αιμα του αλλοι θα ειχαν παρει 20 αναβολες 3- με αυτα που τρεχουν στο μυαλο του ( εσεις νομιζετε οτι τα τατουαζ τα κανει για ομορφια ?) αλλοι θα ειχαν παρει 10 τρελοχαρτα, 4-με τις γνωριμιες που εχει πια αλλοι θα ειχαν παρει 30 απολυτηρια 5- εμεις που υπηρετησαμε δηλαδη 24 μηνες , χασαμε 1+2+1=4 χρονια απο τη ζωη μας τι καταλαβαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χτύπησε άσχημα γιατί οι μέρες που θα υπηρετούσε ήταν λίγες αλλά ...

      Διαγραφή
  6. ..επειδη με τον δημητρη δουλεψα 5 χρονια μαζι και τα ξερω : 1- τοσα χρονια στην αμερικη αν ηθελε ανετα θα ειχε κανονισει απο εκει να μην υπηρετησει 2- με αυτα που τρεξαν ανα καιρους στο αιμα του αλλοι θα ειχαν παρει 20 αναβολες 3- με αυτα που τρεχουν στο μυαλο του ( εσεις νομιζετε οτι τα τατουαζ τα κανει για ομορφια ?) αλλοι θα ειχαν παρει 10 τρελοχαρτα, 4-με τις γνωριμιες που εχει πια αλλοι θα ειχαν παρει 30 απολυτηρια 5- εμεις που υπηρετησαμε δηλαδη 24 μηνες , χασαμε 1+2+1=4 χρονια απο τη ζωη μας τι καταλαβαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστα , μην ξεχνατε ομως οτι σε ενα μπλοκ σαν το δικο σας σε πολλους απο σας θα αρεσε ο χαρακτηρας του και πριν την tv και μετα γιατι δεν αλλαξε ιδιαιτερα με το χρημα και τη δοξα .Μιλαμε για ενα ατομο με πολυ εντονη ζωη ,ο Bradley Nowell των Sublime πεθανε απο ηρωινη στα χερια του , παρεες με τον Jello Biafra ,Billie Joe Armstrong κ.α στα 90's .Η φημη φθειρει η σε κανει να αντιδρας λαθος , στην περιπτωση του στρατου απο οτι εμαθα η ολη κινηση ηταν λαθος συμβουλη απο νομικο προσωπο μιας και αυτος ειναι για πολυ ροκ και μαγειρεμα μονο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. είχα και εγώ ενα φιλαράκι που στα χέρια του αυτοκτόνησε ο καλύτερος του φίλος !!!
    το έριξε στα βαριά άλλα το στρατό δεν μπόρεσε να το γλιτώσει γιατί δεν είχε ΒΎΣΜΑ
    και τον έστειλαν να υπηρετήσει σαν Ι4
    το παλικάρι άντεξε 14 μήνες και χωρίς ΒΎΣΜΑ κατέρρευσε
    η άλλη πλευρά του απλού λάου που και να έχει δίκιο δεν μπορεί να το βρει

    υγ το φιλαράκι είναι από τότε'' χαμένος'' και χωμένος σε ψυχιατρική κλινική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αδυναμια χαρακτηρα λεγετε αυτο , το φιλαρακι σου ειχε το ''προβλημα'' απο πριν και με την αυτοκτονια και το στρατο στο καπακι το προβλημα γιγαντωθηκε . Και εγω στον απλο λαο ανηκω αλλα αν και υπηρετησα 24 μηνες ( 14 στην χιο σε χαλια ταγμα το '84) μπορουσα ανετα να παρω τρελοχαρτο γιατι περασα επιτροπη και πηγαινα για επανεξεταση (οι σπουδες για λιγο διαστημα στην υποκριτικη βοηθησαν) τελικα φοβουμενος οτι οι συνεπειες στην μετεπειτα πορεια θα ειναι μεγαλες - που δεν ηταν , απλα τοτε δεν υπηρχε η πληροφορηση του σημερα- πηγα στα 24 μου , ορφανος απο πατερα και δουλευοντας απο τα 9 , στην ηλικια αυτη ο στρατος με τσακισε εκει στον 13 μηνα ,σε μια σκοπια βραδυνη με κρυο και πολλα μποφορ οπως αποψε και ακουγοντας με τα walkman της εποχης το closer -joy division εσκισα την τελαμώνα , οπλισα το Μ1 και το εβαλα στο στομα. Για να σου γραφω αποψε , ειπα τοτε ''δεν θα σας κανω τη χαρη κ.......ες ''πυροβολησα στον αερα , περασα δυο στρατοδικεια και αυτο ηταν , μετα απο αυτο ολα τα εβλεπα διαφορετικα . .Το φιλαρακι σου ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ -οπως κανανε πολυ και εγω μαζι , το ενα στρατοδικειο ηταν για 3 χρονια ανυποταξια - και ισως τωρα να ηταν μια χαρα , να γυρναγε σαν το σκαρμουτσο σε πιο μεγαλη ηλικια , κοματι που του βγαζω το καπελο , γιατι παρατησε πριν 10 χρονια περιπου μια καλη δουλεια στην Καλιφορνια για να ειναι εδω στα Χανια κοντα στον γυιο του τοτε που ειχε μεγαλο προβλημα καρδιας απο μωρο εως τα 5 και επρεπε να πηγαινει καθε 2 μηνες Ωνασειο . Στην τελικη ο ''χοντρος'' - ετσι τον λεγαμε-ειναι αθωος σε βαθμο ηλιθιοτητας στα κοινωνικα της Ελλαδας γιατι ειναι Αμερικανακι , ενας πονηρος Ελληνας δεν θα εβγαινε στο mega να λεει οτι θα παει να παρει αναβολη κ.λ.π. Προσωπικα το θεμα στρατου στην ελλαδα ειναι γελειο , ουτε στο ιραν να ειμασταν . Τα παιδια μου εχουν διπλη υπηκοοτητα - +ολλανδικη- και στο θεμα του γυιου που ηδη πηρε αναβολη λογω σπουδων το σκεφτομαστε αν θα παει αργοτερα η θα δηλωσει ολλανδος να τελειωνουμε . Στο φιναλε ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΜΕΝΑ , ΣΕ ΣΕΝΑ , ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι μεγάλη η κουβέντα για το στρατό
      εμένα πιο πολύ με πειράζει η αδικία που γίνεται

      υγ σε κόβω για 170-175 σειρά άσχημα χρόνια για στρατό τότε σε σχέση με σήμερα
      ρώτησα ένα γειτονακι που είναι τώρα φαντάρος αν έχει καψόνια στο στρατό και μου λέει τι είναι αυτό !!! ...
      να είσαι καλά

      Διαγραφή