Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

To showmystreet βρίσκει το σπίτι σου με ένα κλικ. Ποια μέρη όμως αποκρύπτει η Google

Τι είναι το showmystreet; Ακριβώς ότι λέει το όνομα του. Δείξε μου τον δρόμο μου. Το σπίτι μου, το μπαλκόνι μου, το αυτοκίνητο μου, τον κάδο σκουπιδιών της γειτονιάς, τα πάντα.
Πρόκειται για μια online εφαρμογή βγαλμένη από τους εφιάλτες του Όργουελ. Πληκτρολογώντας τη  διεύθυνση που θέλετε να δείτε, σας πηγαίνει ...
κατευθείαν εκεί μέσω εικόνων από δορυφόρο της Google και μέσω εικόνων που έχουν τραβηχτεί από την επιφάνεια της Γης. Από τα σπλάχνα των μεγάλων αστικών ιστών της χώρας μας και όχι μόνο.
Πλέον, η εφαρμογή έχει και την ελληνική εκδοχή της και δουλεύει εξωφρενικά γρήγορα και υπερβολικά αποτελεσματικά.
Με την έλευση του My Street View και στην χώρα μας, η εν λόγω online εφαρμογή σας πηγαίνει κατευθείαν στην τρισδιάστατη μορφή του δρόμου που θα πληκτρολογήσετε.
Η εφαρμογή βασίζεται κατά μεγάλο μέρος στο γνωστό μας google-earth (για τον εντοπισμό των σημείων αναζήτησης) ενώ δεν χρειάζεται καν τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής σας μιας και αναγνωρίζει τα πάντα μόνο από το όνομα της οδού και τον αριθμό που τοποθετείται στο πλαίσιο αναζήτησης.

  Μπορεί να φαντάζει "έξυπνο", όμως δεν πρόκειται και για ένα τόσο αθώο application. Χρηστικά μπορεί να είναι αποτελεσματικό, από την άλλη όμως πολλά ερωτήματα γεννιούνται σχετικά με το τι μπορεί να δει η Google μέσα από τις εφαρμογές που στηρίζει.
Οι συντάκτες του NEWS 247 αναζητήσαμε τις οικίες μας και τις εντοπίσαμε. Παρατηρήσαμε μεταξύ άλλων ότι έχουν "θολωθεί" οι πινακίδες των αυτοκινήτων καθώς και τα πρόσωπα που "πιάνει" ο φακός, στοιχεία που πάντως βρίσκονται στην κατοχή των ανθρώπων που έφτιαξαν την εφαρμογή. Επίσης, οι φωτογραφίες που εμφανίζονται χρονολογούνται ένα έτος πριν.

  Η φωτογράφηση των σπιτιών και των δρόμων έχουν γίνει από αυτοκίνητα και ανθρώπους της Google και γι΄ αυτό υπάρχουν και οι λήψεις από χαμηλά προς τα πάνω, ενώ με το Google Earth οι φωτογραφίες δίνονταν από ψηλά. Επίσης, τα καρέ είναι σε πολύ υψηλή ανάλυση.

 http://news247.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου