Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ξύπνησαν μετά απο χρόνια για τις συσκευές όζοντος

"Φρένο" βάζει ο ΕΟΦ στη διαφήμιση για το όζον

Στην απαγόρευση διαφήμισης κάθε είδους συσκευής παραγωγής όζοντος, καθώς και κάθε σχετικού έντυπου, που συνοδεύει τα προϊόντα αυτά, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου (Ε.Ο.Φ.), στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.


Ο Ε.Ο.Φ. σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «απαγορεύει κάθε είδους διαφήμιση των συσκευών παραγωγής όζοντος, που περιλαμβάνουν ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο παραγόμενο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες έναντι των ασθενειών.

Οι ισχυρισμοί αυτοί εμπίπτουν στονορισμό του φαρμάκου (βάσει της Οδηγίας 2001/83/ΕΚ όπως ισχύει) και η διάθεση των αντίστοιχων προϊόντων στην αγορά προϋποθέτει την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φαρμάκου από τον Ε.Ο.Φ.».

Ο Ε.Ο.Φ. τονίζει ότι τέτοια άδεια δεν έχει χορηγηθεί έως σήμερα και επομένως, δεν είναι γνωστές οι επιδράσεις των προϊόντων αυτών στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου με βάση τη νομοθεσία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, και τις συναρμόδιες αρχές, εξακολουθεί να διερευνά το ενδεχόμενο λήψης και επιπλέον μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου