Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

μπέρδεψε το ΄΄βοηθάτε αλλήλους΄΄ με το ΄΄βοηθάτε οικείους΄΄

Το ΣΔΟΕ «ξεσκονίζει» τον Μητροπολίτη Νικαίας-Προσλήψεις, ακίνητα και πισίνες 

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ βάζουν στο μικροσκόπιο τους τον Μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των εκατομμυριούχων ιεραρχών.
Οι άνδρες του ΣΔΟΕ , σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής»...
εξετάζουν αν ο Μητροπολίτης και μέλη της οικογένειάς του απέκτησαν και με ποιόν τρόπο ακριβά ακίνητα με πισίνες., πολυτελή αυτοκίνητα και ...εαν παραβιάστηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης σε έμμισθες θέσεις της Μητρόπολης ατόμων του στενού συγγενικού περιβάλλοντός του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ ο Μητροπολίτης έχει 5 ακίνητα στην περιοχή του Πειραιά και διαμένει στην ακτή Θεμιστοκλέους, στα βράχια της Πειραϊκής με εκπληκτική θέα προς την θάλασσα.


Τα σπίτια με πισίνες των συγγενών


Ο αδελφός του που είναι και αρχιλογιστής φέρεται να απέκτησε έπαυλη με πισίνα στην Άνοιξη της Αττικής και μια ακόμη πολυτελή κατοικία με πισίνα στην Γραβιά Φωκίδας ενώ εμφανίζεται να κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα.


Ο ανιψιός του Μητροπολίτη φέρεται να έχει δύο επαύλεις στο Διόνυσο ενώ έχει καταγγελθεί από ιερείς ότι ορίστηκε ως ελεγκτής των λογιστικών βιβλίων σε 40 ναούς απ όπου συνολικά παρακρατεί 4000 ευρώ το μήνα χωρίς απόδειξη για έξοδα ελέγχων.


Οικογενειακή επιχείρηση η Μητρόπολη της Νίκαιας


Τουλάχιστον πέντε συγγενείς του Μητροπολίτη Αλέξιου έχουν προσληφθεί στην Μητρόπολη η οποία μοιάζει με οικογενειακή επιχείρηση.


Αν και οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ όλοι μιλούν για «θαύμα» καθώς μέσα από τον αδιάβλητο διαγωνισμό έχουν προσληφθεί, ο αδελφός του , δύο ανιψιοί του και δύο ανιψιές του!


Καταγγελίες για μίζες από γάμους, κηδείες


Στις καταγγελίες που εξετάζει το ΣΔΟΕ περιλαμβάνονται οι απαιτήσεις συνεργατών του μητροπολίτη σε ιερείς για μίζες από γάμους και κηδείες!


Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από το ποσό των 800 ευρώ τα 200 ευρώ καταγράφεται στα βιβλία και τα 600 πηγαίνουν για το...φιλανθρωπικό έργο του Μητροπολίτη.


Και το εξωφρενικό είναι ότι υπάρχουν καταγγελίες από ιερείς ότι αναγκάστηκαν να πάρουν δάνειο από τράπεζα για να καλύψουν τις απαιτήσεις του Μητροπολίτη
 
 http://kafeneio-gr.blogspot.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου