Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

ο ελληνικός καφές έχει τα ΄΄μυστικά΄΄ του,

διαβάστε εδώ  τα μυστικά για ένα καλό ελληνικό καφέ ...


  • 1. Παίρνουμε ένα καθαρό και στεγνό μπρίκι με στεγνό λαιμό. Γεμίζουμε το μπρίκι με τόσα φλιτζανάκια νερό όσοι και οι καφέδες που θέλουμε να φτιάξουμε.
  • 2. βάζουμε από μία γεμάτη κουταλιά καφε για κάθε φλιτζάνι και όση ζάχαρη επιθυμούμε.
  • 3. Στην συνέχεια...
  • τοποθετούμε το μπρίκι στο κέντρο μέτριας φωτιάς ώστε να θερμαίνεται όλο το σκεύος και ανακατεύουμε αργά έως ότου διαλυθεί ο καφές και η ζάχαρη (προσοχή μετά από αυτό το σημείο δεν πρέπει να ανακατέψουμε ξανά τον καφέ).
  • 4. Μόλις ο καφές αρχίζει να φουσκώνει, τον απομακρύνουμε από την φωτιά και χτυπάμε το μπρίκι 2-3 φορές ελαφρά στο πάγκο. Τότε ο φουσκωμένος καφές κατακάθεται για λίγο.
  • 5. Επαναφέρουμε αμέσως το μπρίκι στη φωτιά και όταν ο καφές αρχίζει να φουσκώνει ξανά, τον βγάζουμε από την φωτιά, περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και τον σερβίρουμε αργά στο κλασσικό φλιτζάνι του ελληνικού καφέ.
  • δεν πιστεύω να μην σας κάλυψα ...δεν περιμένατε τίποτα άλλο 

8 σχόλια:

  1. Ολα καλα, εκτος απο ενα σημειο. Το Ν.1 σωστο, Ν.2 Βαζουμε τη ζαχαρη. Ν.3 το βαζουμε στην φωτια και μολις λειωσει η ζαχαρη βαζουμε και τον καφε. Κατα τα αλλα σωστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν βράσει το νερό με την ζάχαρη ο καφές πότε θα βράσει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε άλλο μπρίκι και μετά θα τα ανακατέψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φασαρία αλλά πιστεύω να είναι καλός!!!

      Διαγραφή
    2. Τώρα κατάλαβα. Δεν έκανα το τελευταίο, 3-4 χτυπηματάκια.
      Βοηθάει όμως και η ...φωτογραφία, τα καταλαβαίνεις καλλίτερα

      Διαγραφή
  4. Χμ!!! Γέρασα φαίνεται δεν πρόσεξα καθόλου τη φωτογραφία...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή