Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

που φτάσαμε !!!


4 σχόλια:

  1. Πρώτος υπολογιστής μου , 386 στα 16 KHZ με δίσκο 20 MB και με Drive δισκέτας 3,5'' , DOS 5 και οθόνη 15''. Σήμερα με Laptop , με πολλαπλάσιες δυνατότητες και πολύ μικρότερο όγκο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρώτος ένας zx spectrum plus 48k !!!! (παιδάκι κοντά στα 1985-6)
    μετά από χρόνια ένας hyundai με μια πράσινη οθόνη !!! άγνωστα τα άλλα και του αγόρασα σκληρό 2 μβ !!! τρελά λεφτά
    και σε εποχή windows95 έναν p133 16mb ram και σκληρό 1.6 gb!!!!! τι μου θύμισες να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα με τα WINDOWS τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα . Γύρω στο 1995 τα ''βαριά προγράμματα '' τρέχανε μόνο πάνω σε UNIX. Με 4ήμερο σεμινάριο τι να μάθεις για το πρόγραμμα αυτό; Και μετά από 5 μήνες αγοράσθηκε σταθμός εργασίας , με επεξεργαστή στα 360 KHz και δίσκο 2GB και Tape trimer με κασέτα 2 GB και μετά από 2 μήνες σχεδιαστικό δισδιάστατο πρόγραμμα. και σε 3 μήνες χωρίς καμιά βοήθεια να το χρησιμοποιείς για κανονική χρήση. Αν το DOS είχε 100 εντολές τότε , το UNIX είχε 3000 όπως μας είχε πει ο εκπαιδευτής. Και όμως τα κατάφερα. Βεβαίως κάτι που το ξέρεις , σου φαίνεται εύκολο.

      Τους υπολογιστές , τους γνώρισα σαν παιχνιδάκι βασικά , όταν ήμουν φοιτητής΄, στη 10ετία του 80. Τότε δεν υπήρχαν προγράμματα για κάθε χρήση και για να μπορείς να κάνεις τις 4 βασικές πράξεις της αριθμητικής (πρόσθεση-αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση , έπρεπε να φτιάξεις πρόγραμμα , με πρωτόγονες γλώσσες προγραμματισμού (Fortran , Besius) . Τώρα τα παιδάκια , έρχονται πολύ νωρίς σε επαφή με τους υπολογιστές , που φυσικά έχουν πολλαπλάσιες δυνατότητες από αυτούς που γνωρίσαμε , εμείς.

      Διαγραφή
    2. θυμάμαι έπαιρνα το περιοδικό pixel και στην μέση ειχε προγραμματακια για τους τότε υπολογιστές γραμμένους σε basic και καθόμουν με τις ώρες να το αντιγράψω ...ήταν καλές εποχές παρά τις δυσκολίες

      Διαγραφή