Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Οι δικαστές, οι ένστολοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι να είναι καλά. Όλοι οι υπόλοιποι να πάνε να...

Γιατί είναι αντισυνταγματικές οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια (ενστολοι, δικαστές, γιατροί ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί) και όχι στους υπόλοιπους εργαζόμενους κυρίως δε στους ιδιωτικούς υπαλλήλους;
Μπορεί κανείς να απαντήσει με υπευθυνότητα στο παραπάνω ερώτημα; Αλλά που χάθηκε η υπευθυνότητα για να την βρει η κυβέρνηση και οι υπουργοί της; Μήπως...
χαμπαριάζουν αυτοί από την κρίση; Με τις κούρσες τους, τα κλιματιζόμενα γραφεία τους, τις γραμματείς, τις παχυλές αμοιβές τους και πάει λέγοντας.
Ωραία, έχουμε πλεόνασμα χάρη στο χαράτσι του Βενιζέλου το οποίο λήστεψε 54 δις από τους πολίτες και τα άρπαξαν οι δανειστές και οι  βολεμένοι του δημοσίου. Δηλαδή το διεφθαρμένο παρακράτος το οποίο κανείς δεν τολμά να μεταρρυθμίσει. Κανείς δεν τολμά να στείλει σπίτια τους με τις κλωτσιές όλους εκείνους που τρύπωσαν στο δημόσιο επειδή κόλλαγαν αφίσες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Αλήθεια μήπως είδε κανείς εκείνη την πουτάνα την αξιολόγηση;
Φυσικά δεν περιμένουμε απάντηση από τον Μανιτάκη No2. Δεν περιμένουμε από κανέναν τους απαντήσεις. Τις απαντήσεις οφείλουμε να τις δώσουμε οι ίδιοι, οι οποίοι τους επιλέξαμε ως πολιτικό προσωπικό της χώρας. Είμαστε άξιοι των επιλογών μας...
http://kourdistoportocali.com

3 σχόλια:

  1. Θα μου επιτρέψεις, το kourdistoportocali λέει μαλακίες!!!
    Επιστροφές θα πάρουν μόνο οι ένστολοι. Μόνο γι' αυτούς έχει βγει η απόφαση, μέχρι τουλάχιστον αυτή την ώρα. Οι λόγοι που ξεχωρίζουν τους ένστολους από τους υπόλοιπους του δημοσίου είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Σε καιρούς που οι κυβερνήσεις τα κάνουν κώλο θέλουν το πηλίκιο με το μέρος τους. Απλό και δοκιμασμένο.
    Οι δικαστικοί έχουν ήδη βγάλει αποφάσεις για την πάρτη τους προ μηνών. Ευλόγησαν κι αυτοί τα γένια τους. Η δε κυβέρνηση δεν τους πάει κόντρα γιατί τους θέλει με το μέρος της για να περνάει οποιαδήποτε αντισυνταγματική πίπα εναντίον όλων των υπολοίπων.
    Το ότι η κυβέρνηση (όπως και πολλές προηγούμενες) ξεχωρίζει το λαό σε ευνοημένους και θύματα είναι γνωστό. Ας ξέρουν όμως και τι γράφουν και όχι με το ζόρι να βάζουν τον ιδιωτικό τομέα να τσακώνεται με τον δημόσιο. Αν ο κουρδιστός πορτοκάλης έχει στοιχεία για τους γλύφτες που τρύπωσαν στο δημόσιο ας μας τα πει. Αλλιώς να το βουλώσει και να μη τσουβαλιάζει τους πάντες.
    Μπορεί να είναι εύκολο, δεν παύει όμως να είναι μαλακία. Και σε αυτές μόνο οι μαλάκες τσιμπάνε.
    (αν θες το δημοσιεύεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ ξέρω φίλε Πέτρο οτι όλοι σιγά σιγά θα βγάλουν τον κωλαράκι τους από μέσα
    και στο τέλος πάλι τους ''συνήθεις ύποπτους'' ίδιους θα πηδήξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω με τον Πέτρο Κ. μέσα από μια άλλη οπτική. Με δεδομένο λοιπόν, ότι βλέπω τους ένστολους ως απλούς εργαζόμενους που με τον μισθό τους προσπαθούν (όπως όλοι μας), να ζήσουν αξιοπρεπώς, χαίρομαι όταν διαπιστώνω ότι σ΄αυτήν την "μερίδα" ανθρώπων οι περικοπές ανακλήθηκαν, όποιοι κι αν είναι οι λόγοι που οδήγησαν σ΄αυτό το αποτέλεσμα.
    Εμείς από την πλευρά μας, κάποτε θα πρέπει να βγούμε από την λογική: "Αφού δεν μπορώ να έχω εγώ, δεν πρέπει να έχει και ο άλλος" και να υιοθετήσουμε την λογική: "Αφού έχει ο άλλος, πρέπει να απαιτήσω να έχω και εγώ"!
    Ζήσαμε όλοι τα τελευταία χρόνια την κρίση και οι πιο παρατηρητικοί ίσως πρόσεξαν ότι τελικά δεν μπορεί να πληγεί μόνο μια κοινωνική ομάδα (π.χ. Δημόσιοι υπάλληλοι, Ιδιωτικοί υπάλληλοι, Αγρότες, Εργάτες, Ταξιτζήδες, Ελεύθεροι επαγγελματίες, κτλ) χωρίς να συμπαρασύρει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και τις υπόλοιπες. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ! Αν σε μια γωνιά βρούμε πιο "δροσερό" νερό, σύντομα κι εκεί θα αρχίσει να κοχλάζει.
    Αντί λοιπόν να καταδικάζουμε τους ένστολους και να ζητάμε να περικοπεί ο μισθός τους όπως και ο δικός μας, ας το δούμε αντίστροφα. Ίσως αυτό είναι μια ευκαιρία, να διεκδικήσουμε κι εμείς κάποια από αυτά που μας έχουν στερήσει (κυρίως την αξιοπρέπεια). Αρκεί να μάθουμε να διεκδικούμε και όχι να καταδικάζουμε.
    Είναι εύκολο να καταδικάζεις και να ρίχνεις λάσπη σε όσους βρεθούν σε λίγο ευνοϊκότερη θέση από εσένα. Όμως έτσι όχι μόνο δεν κερδίζεις τίποτα, αλλά και αν κάποια στιγμή αποκτήσεις κάτι κι εσύ, θα τους βρεις όλους απέναντί σου!
    Την άσχημη αυτή νοοτροπία (που με τόσο περίτεχνο τρόπο κατάφεραν να ριζώσουν βαθιά μέσα μας), εκμεταλλεύονται όσοι μας κυβερνούν, κατά το γνωστό "διαίρει και βασίλευε", ώστε να συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή