Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

φάτε εναν ... μα******!!!!!!!!!!!!!


Παπακωνσταντίνου: Έχασα το πρωτότυπο CD της λίστας Λαγκάρντ- Λυπάμαι, αυτή είναι η αλήθεια!

Με μια ομολογία-σοκ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι έχει...
χάσει το πρωτότυπο CD της λίστας Λαγκάρντ, που έφτασε στην Ελλάδα μέσα σε διπλωματικό σάκο.
Αν και στην αρχική του τοποθέτηση υποστήριξε ότι παρέδωσε το CD για ασφαλή φύλαξη χωρίς να διευκρινίζει σε ποιον, στη συνέχεια, απαντώντας στις ερωτήσεις παραδέχθηκε ότι το είχε εμπιστευθεί σε συνεργάτες του γραφείου του κι ότι τώρα δεν γνωρίζει που μπορεί να βρίσκεται. «Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια» συμπλήρωσε απολογητικά.
Απαντώντας λίγο πριν σε ερωτήσεις των βουλευτών, μετά την αρχική του τοποθέτηση, ο πρώην υπουργός Οικονομικών έστρεψε ευθέως τα βέλη του κατά του κ. Διώτη, τονίζοντας ότι του παρέδωσε το stick με τα ονόματα για να ερευνήσει την υπόθεση κι όχι για να το παραδώσει εκείνος στη συνέχεια στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχε τρεις συσκέψεις με τον κ.Διώτη κι άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες ενώ συναντήθηκαν ακόμα μια φορά για το συγκεκριμένο θέμα χωρίς την παρουσία άλλων.
Λίγο νωρίτερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχει εξηγήσει ότι η λίστα έφτασε στην Αθήνα από το Παρίσι σε μορφή CD μέσα σε διπλωματικό σάκο με το συνοδευτικό έγγραφο να εξηγεί ότι τα στοιχεία έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα.
Ο κ.Παπακωνσταντίνου υποστήριξε επίσης ότι δεν μπορούσε να πρωτοκολλήσει ένα ψηφιακό αρχείο ενώ εξήγησε ότι η λίστα αντιγράφηκε από το αρχικό CD σε ένα στικάκι για λόγους ασφαλείας αλλά κι ευκολότερης χρήσης.
Λίγο αργότερα, ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι το συνολικό ποσό των καταθέσεων που περιλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ δεν ξεπερνούσε το 1,5 δισ. ευρώ και άρα το όφελος από τη φορολόγηση της δεν θα ξεπερνούσε τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό δεν είναι λίγο, είπε, αλλά δεν αποτελεί και πανάκεια για τη λύση όλων των προβλημάτων. 

Πηγή:  | iefimerida.gr

2 σχόλια:

  1. Νομίζει ότι μιλάει σε ανθρώπους που τρώνε κουτόχορτο , που δεν έχουν στοιχειώδεις γνώσεις της πληροφορικής. Ειναι δυνατόν να έπεσε στα χέρια της κυβέρνησης και να μην έγιναν αρκετά αντίγραφα ασφαλέιας είτε σε CD είτε σε στικάκια???? Και αν κατά λάθος τους έπεφτε το CD κάτω και γρατσουνιζόταν και δεν μπορούσε να διαβαστεί , δεν το είχαν προβλέψει???Τόσο χριστιανικά λειτουργούνε , που δεν γνωρίζει η αριστερά τους τι ποιεί η δεξιά τους ???? Αν ένας υπουργός δεν μπορεί να φυλάξει ένα CD με απόρητα στοιχεία , πόσο πετυχημένος μπορεί να είναι στο υπουργείο του???? Τα αποτελέσματα το δείχνουν . Αίσχος . Δεν σέβεται τα βάσανα και τις ταλαιπωρίες που περνά ο κόσμος εξ αιτίας του. Και από πάνω , προσπαθεί να μας ρίξει στάχτη στα μάτια , λέγοντας μας , ότι χάθηκε το CD. Ας το ξαναζητήσουμε από τη Γαλλία μαζί με το συνοδευτικό , αφού γίναμε ρεζίλι διεθνώς και προφανώς οι αναφερόμενοι στο CD , αν είναι παράνομοι , δεν θα έχουν καθήσει με σταυρωμένα τα χέρια μετά από τόσο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή