Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η ταλαιπωρία της πινακίδας..

 
Είναι τυχαίο ότι μέσα σε τρία χρόνια 745.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους με την αιτιολογία της προσωρινής ακινησίας, εκτοξεύοντας φυσικά τις απώλειες από τα τέλη κυκλοφορίας πάνω από 400 εκατ. ευρώ;

  Η γραφειοκρατία τελικά ζει, θα ζει και θα βασιλεύει, σε αυτή τη χώρα. Δεν υπάρχει περίπτωση, από το πιο απλό θέμα μέχρι το...

πιο σοβαρό, το Δημόσιο να μην έχει φροντίσει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες, με νομοθετικούς παραλογισμούς, για να ταλαιπωρήσει τους πολίτες του.

Ποιος δεν γνωρίζει σήμερα ότι οι μειώσεις μισθών, η τιμή-φωτιά της βενζίνης, τα αυξημένα ασφάλιστρα, τα εξωφρενικά τέλη κυκλοφορίας, αλλά και τα εξοντωτικά τεκμήρια, οδηγούν καθημερινά τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. στα γκισέ των εφοριών για να καταθέτουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, θέτοντάς τα σε καθεστώς προσωρινής ακινησίας.

Είναι προφανές ότι η οικονομική αδυναμία είναι αυτή που οδηγεί στην ακινησία των οχημάτων και όχι κάποια «ιδιοτροπία» που ξαφνικά απέκτησαν όλοι οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. και αποφάσισαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους να σαπίζουν σε κάποιο υπόστεγο ή πάρκινγκ. Ούτε ξαφνικά συνωμότησαν όλοι κατά του Δημοσίου και αποφάσισαν να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, για να πέσει έξω ο κρατικός προϋπολογισμός και να τιμωρήσουν την κυβέρνηση για τα νέα χαράτσια και τους φόρους.

Είναι άραγε τόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτό από τους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών ότι το οικονομικό αδιέξοδο σε αναγκάζει να κόψεις τα... «περιττά»; Είναι τυχαίο ότι μέσα σε τρία χρόνια 745.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους με την αιτιολογία της προσωρινής ακινησίας, εκτοξεύοντας φυσικά τις απώλειες από τα τέλη κυκλοφορίας πάνω από 400 εκατ. ευρώ;

Οχι, φυσικά, δεν είναι τυχαίο! Και αντί το κράτος να συνειδητοποιεί την αδυναμία στην οποία έχει οδηγήσει τους πολίτες του λόγω των μνημονίων και να φροντίσει να τους διευκολύνει κατανοώντας έστω τα απλά προβλήματά τους, τι κάνει για μια ακόμη φορά; Τους ταλαιπωρεί. Αποκαλύπτει και πάλι την έλλειψη ευαισθησίας που διακατέχει τη διοίκηση και προσπαθεί να αποτρέψει την κατάθεση πινακίδων για να μη χάσει έσοδα. Και ακόμη χειρότερα, η γραφειοκρατική αγκύλωση δεν επιτρέπει ευέλικτες λύσεις όπως η κατάθεση των πινακίδων για συγκεκριμένους μήνες το χρόνο, κάτι το οποίο θα έδινε και στο φορολογούμενο ανάσα και στο κράτος ένα μέρος εσόδων.

Πολύ απλά, πρέπει να οπλιστεί κανείς με θάρρος, υπομονή και επιμονή για να περάσει το κατώφλι της εφορίας και να καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ζητούν μόνο πινακίδες, άδεια κυκλοφορίας, ταυτότητα ή εξουσιοδότηση, αλλά και υπεύθυνη δήλωση για το πού θα εγκατασταθεί το αυτοκίνητο! Φτάνουν δε στο σημείο να μπλέκουν τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. με τους ιδιοκτήτες ακινήτων και να τους ζητούν και τη δήλωση Ε9, που να αποδεικνύει ότι διαθέτουν κλειστό χώρο στάθμευσης. Μπορεί από τη χρεοκοπία να γλιτώσαμε, όμως από τον κακό μας εαυτό δεν πρόκειται ποτέ...
Γ.ΚΟΥΡΟΣ

2 σχόλια:

  1. Πόσοι από αυτούς που μας κυβερνούν ή μας κυβέρνησαν , έχουν έστω και ένα ένσημο στη ζωή τους και ξέρουν τα προβλήματα της καθημερινότητας του απλού κοσμάκη??? Το 2003 αν θυμάμαι καλά καταργήθηκαν τα τεκμήρια των αυτοκινητων και ο κόσμος αγόρασε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού , κάνοντας το όνειρο και απωθημένο των προηγούμενο ετών , πραγματικότητα(βοήθησαν και οι τράπεζες που έδιναν δάνεια με εξόφληση εως 72 μήνες).
    Με ποιο σκεπτικό κάποιος που δούλευε χρόνια και απέκτησε ένα αυτοκίνητο και τώρα είναι άνεργος , να πληρώνει φόρους , για τεκμαρτό εισόδημα??? Για ποιο λόγο τα τέλη κυκλοφορίας , να μην πληρώνονται κάθε τρίμηνο , αλλά να ζητείται (εδώ και μερικά χρόνια) να προπληρώνονται τον προηγούμενο χρόνο??? Γιατί αν αγοράσεις αυτοκίνητο έστω και 31 Δεκεμβρίου (έκδοση άδειας) είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας για ολόκληρο το έτος , που σε λίγες ώρες τελειώνει????
    Το κόστος χρήσης του ΙΧ είναι απαγορευτικό για πολλούς συνανθρώπους μας. Εχασαν τόσα εκατομμύρια Ευρώ τον πρώτο χρόνο . Γιατί συνεχίζουν τα ίδια????
    Δεν μας φταίει ο κακός μας ευτός . αλλά η κουτοπονηριά αυτών που μας κυβερνούν και εμείς που εκλέγουμε τέτοιους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δουλειές του ποδαριού ...από ανθρώπους που ζουν σε άλλη διάσταση

      Διαγραφή