Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

τελικά όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν...

Ανέγγιχτες ακόμα οι συντάξεις βουλευτών και δημάρχων!

Δεν εφαρμόστηκε στις 31 Ιανουαρίου, όπως οριζόταν, η διάταξη που προέβλεπε μειώσεις στις διπλές και τριπλές συντάξεις βουλευτών και τοπικών αρχόντων..
 

Η μείωση μετατέθηκε για τα τέλη Μαρτίου, ενώ στην .. εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» αποκαλύπτεται ότι οι μειώσεις των αιρετών θα υπολογιστούν με διαφορετικό τρόπο από τις μειώσεις των υπόλοιπων συνταξιούχων...

Η διάταξη προβλέπει πως «οι καταβαλλόμενες κατά την 1η Ιανουαρίου 2013 κανονιζόμενες συντάξεις των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων των ΟΤΑ Ά και 'Β βαθμού, που λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, μειώνονται κατά 20%». Αν ο πρώην βουλευτής/δήμαρχος λαμβάνει και τρίτη σύνταξη τότε θα έχει μείωση 30%.

Έτσι, αν κάποιος λαμβάνει σύνταξη επαγγέλματος 1.800 ευρώ και βουλευτική αποζημίωση 3.000 ευρώ, τότε αυτή θα μειωθεί κατά 20% δηλαδή θα φτάσει στα 2.400 ευρώ. Εάν υπάρχουν τρεις συντάξεις τότε η βουλευτική σύνταξή του θα πέσει στα 2.100 ευρώ.

Ωστόσο, οι μειώσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα κάτι που καθυστερεί και τις υπόλοιπες μειώσεις όπως τη μείωση του ΛΑΦΚΑ και τη νέα μείωση κατά 5% - 20%, καθώς, σύμφωνα με το Μνημόνιο, πρέπει πρώτα να γίνει η μείωση του 20 με 30% και μετά να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες μειώσεις.

Στην εφημερίδα αναφέρεται πως ο λόγος της καθυστέρησης είναι ότι δεν έχουν συγκεντρωθεί τα μητρώα συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη βουλευτική, δημάρχου, νομάρχη και κοινοτάρχη, ταυτόχρονα με δεύτερη ή τρίτη σύνταξη.
: http://greece-salonika.blogspot.com/

1 σχόλιο: