Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Μια υπάλληλος της Βουλής με μισθό ...10.000 ευρώ!

 Ίσως μιλάμε για το μεγαλύτερο ..."βύσμα" της χώρας. 

Απίστευτο και όμως… ελληνικό. 
Μεταξύ των υπαλλήλων της Βουλής που λάμβαναν παχυλούς μισθούς, αλλά πλέον έχουν χάσει την πλειοψηφία των «χρυσών» τους προνομίων, εντοπίζεται ένας – και μοναδικός(;) – που εξακολουθεί να λαμβάνει 10.000 ευρώ το μήνα. Όπως...
μεταδίδει το "Πρώτο Θέμα", πρόκειται για την υπεύθυνη του γραφείου διασύνδεσης του ελληνικού κοινοβουλίου με το ευρωκοινοβούλιο η οποία από το 2010 βρίσκεται μόνιμα εγκατεστημένη στις Βρυξέλλες.
 Η εν λόγω υπάλληλος πληρώνεται με τον μισθό του υπαλλήλου της Βουλής και ως έξτρα λαμβάνει άλλα 8.000 ευρώ το μήνα ως επίδομα αλλοδαπής. Σύμφωνα δε με τον γενικό γραμματέα του κοινοβουλίου Θάνο Παπαϊωάννου γραφείο διασύνδεσης στις Βρυξέλλες συντηρούν όλα τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών της Ε.Ε. Η ελληνική Βουλή την περίοδο 2005 – 2010 είχε δύο υπαλλήλους στο συγκεκριμένο γραφείο πληρώνοντας 192.000 ευρώ το χρόνο με την μορφή επιδόματος. 
Από το 2010 και λόγω της οικονομικής κρίσης ο τότε Πρόεδρος του κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος αποφάσισε να τους ανακαλέσει και στην θέση τους να βάλει την κυρία Ε. Β-Ζ πρώην συνεργάτη του κ. Χρήστου Παπουτσή. 
Πάντως, όπως σημειώνει ο κ. Παπαϊωάννου η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας με master στις πολιτικές επιστήμες και γνώση τεσσάρων Γλωσσών.. Επιπροσθέτως εξηγεί ότι το ύψος του επιδόματος αλλοδαπής δεν το καθορίζει η Βουλή αλλά το υπουργείο Εξωτερικών και είναι ίδιο για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται στο εξωτερικό... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου