Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Υπάλληλοι Βουλής | Πιο εξοργιστικοί από ποτέ!

Ενώ στη Βουλή παιζόντουσαν όλα για όλα, οι υπάλληλοι -αντί να ευχαριστούν το θεό και την τύχη τους που δεν τους λυντσάραμε τόσα χρόνια- παλεύουν για τα σκανδαλώδη προνόμιά τους...

Κάθε τόσο θυμόμαστε τους υπάλληλους της Βουλής -τους Δημόσιους Υπαλλήλους που έχουν πολύ περισσότερα προνόμια από οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο και... πολύ λιγότερες υποχρεώσεις. 

Μαθαίνουμε ότι παίρνουν 16 (ή περισσότερους;!) μισθούς το χρόνο, ότι οι μειώσεις δεν τους αγγίζουν, ότι είναι όλοι φυτεμένοι απ' τους κομματικούς τους "πατέρες", ότι μπήκαν απ' το παράθυρο στη Βουλή με μέσο βουλευτές και υπουργούς. Και εξοργιζόμαστε. 

Εκατομμύρια κόσμου έχουν απολυθεί, πολλοί ζουν κάτω απ' το όριο της φτώχειας, δουλειές κλείνουν - όμως αυτοί εκεί. Χωρίς να τίθεται θέμα απόλυσής τους (όπως άλλωστε και σχεδόν όλων των δημοσίων υπαλλήλων!), χωρίς κανείς να μπορεί να τους αγγίξει - καθώς η χώρα γύρω τους καταρρέει.

Και
χθες το απόγευμα, στη Βουλή, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής εντάσσονται στο καθεστώς των Δημοσίων Υπαλλήλων. (Μέχρι τώρα προφανώς ήταν στο καθεστώς των Σούπερ Ηρώων.)

Οι υπάλληλοι έξαλλοι έβαλαν τις φωνές στη Βουλή κι αμέσως ξεκίνησαν απεργία - τινάζοντας στον αέρα τη συνεδρίαση. Δεν μπορώ να κατανοήσω το θράσος τους. Δεν πίστευαν ότι κάποτε θα ερχόταν η μέρα που τελικά οι εξωφρενικοί μισθοί τους και τα εξωπραγματικά προνόμιά τους θα περνούσαν στο παρελθόν;


Δεν είναι το σημαντικότερο πρόβλημα ούτε το μεγαλύτερο κακό αυτό που έγινε στη Βουλή. Είναι όμως ενδεικτικό του πώς λειτουργούσαμε τόσα χρόνια - και του πώς επιμένουμε να λειτουργούμε και μπροστά στον γκρεμό. Σαν να μην υπάρχει κανένας άλλος στον κόσμο, πέρα από μας. Όσο πιο βολεμένος, με τόσο μεγαλύτερη αναξιοπρέπεια διαμαρτύρεσαι...


Και καθώς η Ελλάδα συνεχίζει την κατηφόρα της, κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν!!


http://tvorini-gr.blogspot.gr

2 σχόλια:

  1. δεν σου φαινεται περιεργη η ωρα που ο στουρνος εκανε την ανακοινωση.αν το ηθελε πραγματικα να εχουν το ιδιο καθεστως με τους αλλους δεν θα επελεγε την κρισιμη ωρα.
    συμπερασμα ...μας δουλευουν ψιλο γαζι και μαλιστα διπλο και μεις ακομα κοιμομαστε.
    υ.γ.στουρνος δεν ειναι ο στουρνος αλλα αυτοι που του ςψηφιζουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ουσία είναι ότι δεν ψηφίστηκε και σε λίγο θα ξεχαστεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή