Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Πρόστιμα 350.000 ευρώ για ενεργειακά βραχιόλια

Πρόστιμα σε εταιρείες, που κυκλοφορούν στην αγορά ενεργειακά βραχιόλια, επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή
Πρόστιμα συνολικού ύψους 350.000 ευρώ σε πέντε εταιρείες για προώθηση και διάθεση προς πώληση ενεργειακών βραχιολιών με αναληθείς ισχυρισμούς, επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Πρόκειται για βραχιόλια με διάφορες εμπορικές επωνυμίες (Power Balance, Bios Balance, Trymax, ENERGY BALANCE PERFORMANCE TECHNOLOGY, SB Super Balance κ.λπ.), τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των εταιρειών, είναι προϊόντα ...
ειδικής τεχνολογίας που χαρίζουν ισορροπία, ενέργεια, δύναμη, βοηθούν στην υγεία, αθλητικά προϊόντα τεχνολογίας για καλύτερες επιδόσεις, βελτιώνουν την ισορροπία, τη δύναμη και την ευελιξία του σώματος και βοηθούν στην καθημερινή, καλύτερη λειτουργία και απόδοση του οργανισμού του ανθρώπου.
Οι ισχυρισμοί αυτοί κρίθηκαν αναληθείς, επειδή οι εταιρείες δεν προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία για την επαρκή επιστημονική τεκμηρίωσή τους. Επιπλέον, δεν διέθεταν αποδεικτικά στοιχεία βασισμένα σε μελέτες, σχετικά με βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων από τη χρήση των προϊόντων αυτών.
Παραπλανητική, επίσης, κρίθηκε και η προώθηση ορισμένων από τα προϊόντα αυτά, σε περιοδικά και στις σχετικές ιστοσελίδες ηλεκτρονικών καταστημάτων πώλησής τους, μέσω δηλώσεων γνωστών αθλητών, που παροτρύνουν τους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα, τα οφέλη των οποίων στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, επίσης, απέστειλε επιστολή στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, προκειμένου να ενημερωθούν τα φαρμακεία όλης της χώρας για τα συγκεκριμένα προϊόντα και να προχωρήσουν άμεσα στην απομάκρυνση του προωθητικού υλικού με τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς.
Οι εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα είναι:
1. Στην εταιρεία με την επωνυμία «4Q ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ -ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.» χρηματικό πρόστιμο ύψους 105.000 Ευρώ.
2. Στην εταιρεία με την επωνυμία «Β.ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» χρηματικό πρόστιμο ύψους 105.000 Ευρώ.
3. Στην εταιρεία με την επωνυμία ΠΑΦΑΡΜ ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία, χρηματικό πρόστιμο ύψους 65.000 Ευρώ.
4. Στην εταιρεία με την επωνυμία ΒΙΤΟΡΓΚΑΝ (VITORGAN) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΟΝΟΠΟΡΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 Ευρώ.
5. Στην εταιρεία με την επωνυμία JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ χρηματικό πρόστιμο ύψους 25.000 Ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

 1. Κυκλοφορούν και διαφημίζονται πολλά προϊόντα , για τα οποία έχω επιφυλάξεις να είναι αληθινά όσα υπόσχονται. Π.χ Για οζονοθεραπεία δεν έχω ακούσει διαφημίσεις τελευταία . Τι έγινε???? Ας είμαστε επιφυλακτικοί για προϊόντα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και να συμβουλευόμαστε έναν ή και περισσότερους ειδικούς , που τους εμπιστευόμαστε , πριν χρησιμοποιήσουμε τέτοια προϊόντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. έχεις απόλυτο δίκιο
  σε αυτό το μπουρδέλο που ζούμε το κάθε λαμογιο πουλάει οτι μπορεις να φανταστείς
  τα κονομάει απο τα κορόιδα και απο εδώ πάνε και οι άλλοι
  και το ''κράτος'' ξυπνά μετά απο 2-3 χρόνια
  τότε το πουλάκι έχει πετάξει
  η έχει βγάλει 1000 και τρώει πρόστιμο 10!!!
  τι μαγνιτακια για βενζίνη τι για το ρεύμα τι για μαλια για αδυνάτισμα ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή