Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ρώτησε 300 φοιτητές να του πουν για τη Μάχη του Μαραθώνα... και έλαβε απάντηση μόνο από μία φοιτήτρια !!! και μάλιστα αλβανικής καταγωγής.

μοσχάρια μπαίνουν μοσχάρια βγαίνουν έλεγαν οι παλιοί
Μία ερώτηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τη Μάχη του Μαραθώνα προκάλεσε αμηχανία σε 300 Ελληνόπουλα. Μία μόνο Αλβανίδα φοιτήτρια έδωσε τη σωστή απάντηση


Αίσθηση και έντονο προβληματισμό έχε...ι προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα,
και όχι μόνο, το περιστατικό που αποκάλυψε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δονάτος Παπαγιάννης. Ρώτησε 300 φοιτητές να του πουν για τη Μάχη του Μαραθώνα και έλαβε απάντηση μόνο από μία φοιτήτρια και μάλιστα αλβανικής καταγωγής.
Σύμφωνα με την Espresso ο καθηγητής περιέγραψε το τραγελαφικό περιστατικό ως εξής: ''Το μάθημα γίνεται σε προχωρημένο εξάμηνο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης. Το παρακολουθούν περίπου 300 φοιτητές. Υπό προθεσμία δηλαδή, νέοι επιστήμονες.''
Ενώ συνέχισε λέγοντας: ''Κάποια στιγμή ο λόγος στρέφεται στον Μαραθώνιο. Ρώτησα με την ευκαιρία τους φοιτητές να μου πουν, λόγω ποιου γεγονότος οργανώνεται ο συγκεκριμένος αγώνας δρόμου. Άκρα του τάφου σιωπή. Ουδεμία απάντηση''.
Ο καθηγητής δε θέλησε να συνεχίσει το μάθημα και επέμεινε ρωτώντας του φοιτητές σε ποιο ιστορικό γεγονός αναφέρονται. Συνέχισε να λαμβάνει τη σιωπή του ακροατηρίου, όταν ένα και μόνο χέρι υψώθηκε για να δώσει την απάντηση.
Ο καθηγητής μαρτυρά πως νιώθει μία ελαφριά εκτόνωση. ''Ευτυχώς γνωρίζει ένας. Σώθηκε η τιμή του πανεπιστημίου'' σκέφτηκε.
Όπως αποκάλυψε ο ίδιος: ''Ήταν φοιτήτρια με άψογη εκφραστική λεπτότητα, η οποία με καταπληκτική ακρίβεια περιέγραψε τα γεγονότα της Μάχης του Μαραθώνα. Ένιωσα μία κρυφή αγαλλίαση''.
Θέλησε να την επιβραβεύσει και τη ρώτησε το όνομά της και τον τόπο καταγωγής με τον ενδόμυχο φόβο μήπως ήταν από το Μαραθωνα. ''Με έμφυτη ταπεινότητα μου απάντησε. Με λένε Συλβάνα και είμαι από την Αλβανία'' προσθέτει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

5 σχόλια:

  1. αυτο λες εσυ ! εγω που ρώτησα μαθητρια της τριτης λυκείου ποια ειναι η πρωτεύουσα του νομου Σερρών και που απάντησε " τα γρεβενα " !!!!! το ποιο εκπαιδευμένο μερος του σώματος τους για να μην ψάχνεστε ειναι ο αντίχειρας η του δεξιου χεριου η του αριστερου αναλογα ,γιατι??? στο μονο που ειναι ικανοι ειναι να στελνουν sms.τιποτε αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας!!!! Τμήμα δημόσιας διοίκησης ήταν !!! Τι σχέση έχει η μάχη , του Μαραθώνα !!! Τα χάλια μας . Τελικά τα σημερινά παιδιά , γιατί δεν μαθαίνουν τα στοιχειώδη????? Δεν γνωρίζουν συνήθως , τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου. Τι γιορτάζουμε την πρωτομαγιά. Τελικά τι διδάσκονται στα σχολεία (εμεις τα μάθαμε στο Δημοτικό)???? Ποιος ευθύνεται , έχουμε αναρωτηθεί???

    ΑπάντησηΔιαγραφή